Aceste întrebări de logică distractivă sunt unele dintre cele mai bune activități pentru copii, pentru a le pune creierul la treabă și pentru a le dezvolta gândirea. Ca sa ofere răspunsuri la aceste întrebări de logică distractivă, este nevoie ca cei mici să gândească în moduri creatove, chiar neconvenționale.
Explorați diferite tipuri de întrebări de logică distractivă pentru copii în acest articol:
1) Când este 9 + 5 = 2?
Răspuns: Când vorbești despre timp: 9:00 + 5 ore = 2:00
2) Un fermier avea 17 oi. Toate, cu excepția a 9 dintre ele, au fugit. Câte oi i-au mai rămas?
Răspuns: 9
3) Un băiat are 2 ani. Fratele său are jumătate din vârsta lui. Când primul băiat va împlini 50 de ani, câți ani va avea fratele său?
Răspuns: 49
4) Dacă 3 pisici pot prinde 3 șoricei în 3 minute, cât timp va dura ca 100 de pisici să prindă 100 de șoricei?
Răspuns: 3 minute
5) Doamna Maria are 4 fiice. Fiecare dintre fiicele sale are câte un frate. Câți copii are doamna Maria?
Răspuns: 5 (Toate fiicele au același frate.)
6) Care cântărește mai mult: 1 kg de pene sau un kilogram de aur masiv?
Răspuns: Cântăresc la fel, indiferent de materialul care se cântărește.
7) Ionuț și-a cumpărat o pereche de pantofi și un tricou, care au costat în total 300 de lei. Pantofii au costat cu 200 de lei mai mult decât trricoul. Cât a costat fiecare articol?
Răspuns: Pantofii costă 250 de lei, iar tricoul 50 de lei.
8) Dacă într-un coș sunt 6 portocale și scoți 4, câte portocale ai?
Răspuns: 4 (Ai luat 4 portocale, deci ai 4 portocale!)
9) Două mame și două fiice au mâncat fiecare câte un ou la micul dejun, dar au mâncat doar 3 ouă împreună. Cum se poate întâmpla acest lucru?
Răspuns: Erau doar 3 persoane – o bunică, fiica și nepoata ei.
10) Elena lucrează la zoo. Când încearcă să pună fiecare broască țestoasă în acvariul ei, are o broască țestoasă în plus. Dar dacă pune câte două țestoase în fiecare acvariu, are un acvariu în plus. Câte broaște țestoase și câte acvarii are Elena?
Răspuns: Elena are 3 acvarii și 4 broaște țestoase.
11) Plănuiești să-ți cheltuiești banii primiți de ziua ta pentru a duce niște prieteni la film. Este mai ieftin să duci un prieten la film de două ori sau doi prieteni la film în același timp?
Răspuns: Dacă duci 2 prieteni în același timp, vei cumpăra doar 3 bilete în total. Dacă duci un prieten de două ori, va trebui să îți cumperi și ție un bilet de fiecare dată, în total 4 bilete.
12) Câte luni au 28 de zile?
Răspuns: Toate cele 12.
13) Care număr rămâne același indiferent cu ce număr îl înmulțești?
Răspuns: 0
14) Ești șofer de autobuz. La prima stație se urcă 4 persoane. La a doua stație, urcă 8 persoane. La a treia stație, coboară 2 persoane, iar la a patra stație coboară toată lumea. Ce culoare au ochii șoferului de autobuz?
Răspuns: culoarea ta de ochi (că doar tu ești șoferul!)
15) Poți să-mi spui ceva care este la fel de ușoară ca o pană, dar pe care nici cel mai puternic om din lume nu ar putea-o ține mai mult de un minut?
Răspuns: Respirația
16) Dacă vezi un tren electric care se îndreaptă spre est cu 70 de km pe oră, dar vântul suflă dinspre vest cu 80 de km pe oră, în ce direcție va sufla fumul de la tren?
Răspuns: Un tren electric nu scoate fum.
17) Spune-mi ceva ce poți servi, dar nu ar trebui să mănânci niciodată?
Răspuns: O minge de volei sau de tenis
18) Carmen pleacă din București către Brașov la ora opt dimineața, conducând cu 75 de km pe oră. Nina pornește din Brașov către București cu o viteză de 80 km/h. Când se vor întâlni, care dintre ele va fi cea mai departe de București?
Raspuns: Când se vor întâlni, vor fi amândouă la aceeași distanță de București.
19) Un nou film rulează în cinematograf, iar primii oameni apar cu o oră înainte de începerea filmului. Publicul se dublează la fiecare 10 minute, iar după 60 de minute, sala este plină. Când a fost sala pe jumătate plină?
Răspuns: cu 10 minute înainte de începerea filmului.
20) Mama lui Mihai are trei copii. Primul copil se numeste Carina. Al doilea copil se numește Marina. Care era numele celui de-al treilea copil?
Raspuns: Mihai
21) Ce poate fi văzută o dată într-un minut, de două ori într-un moment, dar niciodată într-o oră?
Răspuns: litera M
22) Dacă ai alerga la o cursă și ai depăși persoana de pe locul 2, pe ce loc ai fi?
Răspuns: Dacă ai depășit persoana de pe locul 2, ai fi pe locul 2. Ai depășit persoana de pe locul 2, nu pe cea de pe primul loc!
23) Paul a ieșit în ploaie fără pelerină de ploaie sau umbrelă. Cu toate acestea, nici măcar un fir de păr de pe cap nu și-a udat. Cum s-a putut întâmpla acest lucru?
Răspuns: Omul era chel.
24) Ești blocat într-o cameră cu trei uși. Va trebui să treci printr-una dintre aceste uși pentru a scăpa. Prima ușă este plină de șerpi veninoși. A doua ușă este cu sârmă ghimpată, iar a treia ușă are un tigru care nu a mai mâncat de 2 luni. Ce ușă ai alege?
Răspuns: A treia ușă. Dacă tigrul nu a mâncat de 2 luni, este mort.
25) Un profesor spune că într-o clasă sunt mai puțin de 30 de elevi, dar mai mult de 20. Copiii pot fi împărțiți în grupuri de doi, trei, patru, șase și opt, fără rest. Câți elevi sunt?
Răspuns: 24 de elevi
Dacă aceste întrebări de logică distractivă ți-au plăcut, nu uita să dai follow paginii mele de Facebook @mamicidestepte. Pentru a fi la curent cu publicarea altor articole, înscrie-te în grupul de Facebook Activități distractive și educative pentru copii
- Îți va plăcea și articolul Activități și jocuri pentru dezvoltarea gândirii critice a copiilor