Activități copii

Activități pentru Săptămâna Verde și Ziua Pământului

Ziua Pământului este sărbătorită la nivel mondial pe 22 aprilie pentru a aminti fiecăruia dintre noi că Pământul ne oferă viaţă şi mijloace de subzistenţă. Natura suferă din cauza daunelor produse de om: incendile produse de temperaturile crescute, poluarea cu deșeuri, taierea pădurilor, poluarea produsă de fabrici etc. Aceste activități pentru Săptămâna Verde și Ziua Pământului prezentate in articol sunt o modalitate excelentă pentru a le vorbi copiilor de grădiniță despre aceste subiecte și pentru a le dezvolta respectul și grija față de planeta noastră.

Prima Zi a Pământului a avut loc pe 22 aprilie 1970 și a fost creată pentru a-i face pe oameni să-și conștientizeze acțiunile și modul în care acestea afectează Pământul. De ziua Pământului lumea se reunește pentru un scop comun: aprecierea și protejarea planetei.

Organizarea de activități pentru Săptămâna Verde și Ziua Pământului împreună cu cei mici îi va face pe aceștia să fie entuziasmați de ideea protecției mediului înconjurător. Prin activități distractive, veți crește un adult conștient de problemele mediului și de importanța protejarii planetei.

Activități pentru Săptămâna Verde și Ziua Pământului

#1 Fișe printabile

Eu am creat aceste fișe pentru băiețelul meu. Le puteți descărca și voi gratuit, urmând a le imprima color. Descărcarea gratuită este pentru uzul vostru propriu (nu comercial). Pentru descărcare dați click dreapta pe imagine și Save as.

Activități pentru Săptămâna Verde
Activități pentru Săptămâna Verde
Activități pentru Săptămâna Verde
Activități pentru Săptămâna Verde
Activități pentru Săptămâna Verde

În total sunt 20 de fișe cu idei de activități pentru Săptămâna Verde, incluzând pagini de colorat, labirinturi, fișe de tipul “caută și numără”, vocabular, etc. Toate acestea sunt postate în grupul de Facebook Activități distractive și educative pentru copii în care vă invit să vă înscrieți pentru a fi la curent cu publicarea și a altor articole.

#2 Plantați copaci

Copacii sunt niște rezervoare de carbon incredibile, deoarece absorb carbonul din atmosferă și contribuie la reducerea nivelului general al emisiilor de gaze. Chiar dacă copiii nu înțeleg pe deplin știința, tot se vor bucura să vă ajute să plantați câțiva copaci. Plantând puieți de copaci sau de pomi fructiferi, copiii se vor bucura de experiența practică și de entuziasmul de a-i vedea crescând alături de ei. Noi până acum am plantat 11 🙂

#3 Citiți cărți

Spune-mi cum să protejăm natura?

Cartea conține peste 200 de întrebări pentru a descoperi bogățiile incredibile ale planetei noastre și pentru a conștientiza ce trebuie făcut pentru a le proteja. Sunt 4 teme împărțite pe secțiuni: planeta noastră, fauna, flora, protejarea naturii. Recomand cu căldură aceasta carte, pe care o puteți comanda de aici

#4 Discutați cu cei mici

Iată o listă de întrebări excelente pe care să le puneți copiilor atunci când vă pregătiți pentru Ziua Pământului. A pune întrebări fără a da răspunsuri este o modalitate excelentă de a afla ce știu deja copiii, precum și gândurile și sentimentele lor. Încercați aceste întrebări simple pentru început:

  • Ce crezi că poți recicla?
  • Ce poți face în casă pentru a economisi energie?
  • Ce fac plantele pentru Pământ și pentru noi?
  • De ce nu ar trebui să aruncăm gunoiul pe jos?
  • De ce să nu aruncăm gunoiul în râuri?
  • Ce putem face din obiecte vechi sau reciclabile?

#5 Activități cu plastilină

Imprimați șablonul de mai jos cu click dreapta și Save as. Încurajați copilul să creeze continentele cu plastilină verde și oceanele cu plastilină albastră.

Sperând că aceste activități pentru Săptămâna Verde și Ziua Pământului v-au plăcut, vă invit să citiți și articolul Cele mai distractive activități de primăvară pentru copii de făcut în casă.

Și nu uitați să vă înscrieți în grupul de Facebook Activități distractive și educative pentru copii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *